Pakasteraparperistä tein viikkoja sitten tätä piirakkaa. Tästä piti ensin tulla mustikka-vadelmapiirakka, mutta vadelmat piilottelivat niin syvällä pakastimessa ja kerkesi tulla niin monta raparperirasiaa vastaan, että päätin käyttää niitä! laugh Tämäkin ohje on Mimmin keittiöstä.



Taikina:
4 munaa
3dl sokeria
½ dl maitoa
1½ dl sulatettua margariinia tai voita
4 ½ dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4-5 dl raparperiä, mustikkaa, vadelmaa...

 
Pinnalle muruseos:
1 dl vehnäjauhoaja
25 g voita tai margariinia kovana
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon ja rasvan kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele raparperit/marjat päälle. Nypi muruseoksen ainekset käsin ryynimäiseksi ja levitä raparperien/marjojen päälle.  Paista n.200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin värinen ja kypsä. Varo, ettet paista piirakkaa liian kuivaksi.