Olikohan viime viikolla joku päivä, kun rupes yhtäkkiä tekeen hirveesti mieli tavallista mustikkapiirakkaa..ei auttanut kun kaivella pakasteesta mustikkapussukka ja rueta leipomaan! Silmänisku

1270628898_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjan ohje on vanhasta kotsan vihkosta omenatortun nimellä..tällä ohjeella olen vuosia tehnyt peruspiirakoita..tällä kertaa tuli vahingossa rasvattomampi versio, kun epähuomiossa en muistanut kaksinkertaistaa rasvan määrää, vaikka muut aineet laitoin kaksinkertaisena, kun pellille tein. Silmänisku Ihan hyvää oli vähemmälläkin rasvamäärällä.

Pohja: 4 munaa, 3 dl sokeria, 4 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 2 tl vaniljasokeria, 200 g sulaa rasvaa (ensi kerralla laitan 150g).

Päälle: 4-5 dl mustikoita tai muita marjoja.

Sulata rasva, sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet ja rasvasula vuorotellen. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja ripottele päälle mustikat. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.