Sain melkein pari vuotta sitten anopilta synttärilahjaksi Michel Rouxin kirjoittaman Piirakkakirjan ja monta ohjetta siellä on ollut odottamassa kokeilua (ja on vieläkin). Eilen tein annoksen hienoa murotaikinaa juustokakun pohjaksi ja lopusta taikinasta leivottiin pikkuleipiä pikkuapulaisten kanssa.

1357898045_img-e9e1fc42b0ef4b3ebc37751fe

Hieno murotaikina (noin 650g)

250 g vehnäjauhoja

200 g voita pieneksi paloiteltuna ja hieman pehmenneenä

100 g tomusokeria sihdattuna

hyppysellinen suolaa

2 kananmunankeltuaista

Kokoa jauhot keoksi työpöydälle ja tee keskelle kuoppa. Laita kuoppaan voi, tomusokeri ja suola ja sekoita ne sormenpäillä yhteen. Lisää munankeltuaiset ja sekoita hyvin voiseokseen.

Sekoita jauhot vähitellen sormenpäillä ympäriltä joukkoon, niin että ainekset sekoittuvat murumaiseksi seokseksi.

Alusta taikinaa kämmenellä työntämällä sitä itsestä poispäin 3-4 kertaa eli kunnes se on sileää. Pyöritä taikina palloksi, kääri tuorekelmuun ja pidä jääkaapissa käyttöön asti.

Taikina säilyy tiiviisti tuorekelmuun käärittynä jääkaapissa enintään viikon ja pakastimessa enintään 3 kuukautta.

Minä en ruennut tuolla lailla sotkemaan, vaan tein näin. Nypin voin, tomusokerin ja suolan tasaiseksi ja sekoitin keltuaiset joukkoon. Sitten lisäsin jauhot vähitellen ja vaivasin tasaiseksi taikinaksi. Hymy

Pikkuleivät kehotetaan paistamaan 185 asteessa 6-10 minuuttia koosta riippuen.

Minä tykästyin näihin, aivan ihanan mureita ja hyvän makuisia vähäisistä aineista huolimatta. Vaniljasokerilla tai vaikkapa sitruunankuoriraasteella maustetut voisivat myös olla ihania.