Britatorttua, marenkikakkua..millä nimellä tätä nyt haluaakaan kutsua. Ihanaa herkkua, joka ihan sulaa suuhun. Tämän tein anopille äitienpäivänä. Yritän lähipäivinä siirtää viikonlopun synttärikuvat kameralta ja laittaa ohjetta raparperiseen britakakkuun. smiley



Pohjan ohjeen otin Mimmi Mutikaiselta. Tällä ohjeella tulee aika ohut pohja, mukavan rapea! Viikonlopun kakkuun kokeilin vähän erilaista ohjetta ja en tykännyt siitä niin paljon kuin tästä.

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Marenki pohjan päälle:
2 valkuaista
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(mantelilastuja)

Täyte:
Mansikoita
Banaania
2 dl vispikermaa
½ prk maitorahkaa
vaniljasokeria, sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä öljytylle leivinpaperille. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Marengista pitää tulla niin jämäkkää, että kupin kestää kääntää ylösalaisin ja marenki pysyy pohjalla. Paista 170-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja sokerilla ja lisää rahka. Valuta mansikat hyvin, jos käytät pakastemansikoita. Viipaloi banaani. Leikkaa jäähtynyt pohja (pellin kokoinen) kahteen osaan, nosta toinen vadille. Levitä päälle täytteet ja nosta päälle toinen pohja.
Ripottele koristeeksi tomusokeria ja koristele vaikkapa kermaruusuilla.