Ostin pienen 1,2 litran kakkuvuokan (näppärä pieneen talouteen) ja heti piti päästä kokeilemaan kakkua..:) Mimmi Mutikaiselta otin ohjeen, jonka puolitin.

250 g voita, 250 g sokeria, 4 munaa, 250 g vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, puolikkaan appelsiinin kuori (ohut kerros raastetta) ja mehu, 2 rkl kaakaojauhetta, 2 rkl kermaa ja 1 dl suklaarouhetta.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten ja lisää välillä hiukan jauhoja estääksesi juoksettuminen. Lisää appelsiinin kuori ja mehu ja sitten loput jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Ota kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon ja lisää siihen kerma, kaakao ja suklaarouhe. Laita voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ensin vaaleaa, sitten tummaa ja vielä vaaleaa taikinaa. Paista 150-170 asteessa noin tunti. Itse paistoin vain 40 minuuttia, koska pienessä vuoassa kakku kypsyi nopeammin.

1244196258_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eikö ole söpön pieni kakku? Silmänisku