Tätä piirakkaa olen jo kauan sitten kuolannut Kattimatikaisella, nyt vihdoin sain kokeiltua. Tein tämän gluteenittomana. Tosi ihanaa!
Pohja: 4 munaa, 4 dl sokeria, 150 g voisulaa (mulla ei ollu aivan niin paljo mutta onnistui silti), 2 prk maitosuklaavanukasta (Jacky), 6 dl vehnäjauhoja (mulla Semperin gluteenitonta jauhoseosta), 2 tl leivinjauhetta ja 3 tl vaniljasokeria.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen voisula, vanukkaat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 200 asteessa n. 20 min.
Kuorrutus: 2 levyä Pandan valkosuklaata, 125 g voita.
Sulata suklaa ja voi mikrossa ja sekoittele. Annan jäähtyä hiukan. Levitä jäähtyneen piirakan päälle. Koristele nomperelleilla.
Kommentit