Juurimenetelmällä tulee takuulla onnistuneet sämpylät! Eikä tämä tekniikka vie aikaa yhtään enempää..tavallisestihan hiivataikina kohotetaan ennen pyörittelyä ja pyöriteltyinä..tässä juuri kohotetaan, lisätään loput aineet, pyöritellään ja sitten kohotetaan toisen kerran pyöriteltyinä! Tässä mun ohjeessa on nyt vähän hassut määrät, kun hiiva oli kuivahtanut ja sitä piti kuoria, joten en laittanut aivan puolta litraa vettä..laitan kuitenkin nämäkin määrät ylös, kun kerrankin mittasin!
Sekoita juuren ainekset keskenään, laita lämpimään paikkaan kohoamaan liinan alle: 4 dl vettä, 40 g hiivaa, loraus siirappia, 2 dl vehnäjauhoja, 2 dl hiivaleipäjauhoja.
Lisää kohonneeseen ja kuplivaan juureen: 1½ tl suolaa, 2 dl kaurahiutaleita, 2 dl hiivaleipäjauhoja, 1½-2 dl vehnäjauhoja, loraus öljyä (käytin ekstraneitsytoliiviöljyä).
Pyörittele sämpylät, kohota liinan alla lämpimässä paikassa. Paista 225 asteessa sopivan värisiksi.
Kommentit