Tonttikauppojen kunniaksi täytekakkua! Hymy

1256033832_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja: 4 munaa, 2 dl sokeria, 1 dl kiehuvaa vettä, 2 dl vehnäjauhoja, 1 dl perunajauhoja, 1½ tl leivinjauhetta.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vesi pienissä erissä, koko ajan vatkaten. (Taikina saattaa vaahdota kovastikkin, iso astia täytyy olla!) Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Paista 24 cm irtopohjavuokassa 175 asteessa n. 40-50 min.

Täyte: 2½ dl kuohukermaa, 2½ dl fariinisokeria, 100 g tuorejuustoa, 2½ dl Flora Vispiä, 2 rkl vaniljakreemijauhetta. 2 dl Omenasosetta.

Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Jäähdytä ihan kylmäksi! Vatkaa kinuskikastike vaahdoksi. Lisää tuorejuusto. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi, lisää siihen vaniljakreemijauhe ja sekoita kinuski-tuorejuustoseokseen.

Kostutus: n. 3 dl maitoa ja 3 tl vaniljasokeria.

Kostuta pohja, levitä päälle omenasosetta ja sitten kinuskimoussea.

Kinuski: 1½ dl kuohukermaa, 1½ dl tomusokeria, 3/4 dl siirappia.

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä välillä sekoitellen, kunnes jämäköityy vähän. Tiputa kakun päälle tippa kinuskia, jos ei imeydy pohjaan, kinuski on valmista.

Kiekurat kinuskin päällä: Valkosuklaata.

Sulata valkosuklaa. Pursota leivinpaperille haluamiasi kuvioita. Käännä leivinpaperi toisinpäin ja paina kovettuneen kinuskin päälle. Siirrä jääkaappiin ja kun suklaa on kovettunut, voit irrottaa leivinpaperin.

Vinkki tähän koristeluun napattu Ebeltä.

Pursotukset ja reunakoristelu: Flora Vispiä, sokeria, vaniljasokeria ja vaniljakreemijauhetta.

Edit. Pikkusen liian ajatuksissaan joskus kirjottelee..unohtui ensin kokonaan omenasose täytteestä..lisäsin sen nyt. Silmänisku