Olen tehnyt ennenkin Openkahvilasta löytyneellä ohjeella suklaapiirakkaa (täältä löytyy minun tekemäni versio ilman kuorrutetta), mutta olen jättänyt kinuskikuorrutteen tekemättä, kun pohja sellaisenaankin on niin ihanaa. Ennen joulua kokeilin tätä kuorrutettunakin ja oli kyllä kinuskin kanssa vielä parempaa! Tosi makeaa, pieni pala riittää ainakin minulle!
(Huomatkaa kätevä säilytysrasia: Kaksi pitsa-alustaa teipattu yhteen. Mahtuu korkeatkin piirakat, kun on kansi päällä.)
Pohja:
250 g voita
200 g tummaa suklaata
8 kananmunaa
5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
Kuorrutus:
4 dl kuohukermaa
4 dl fariinisokeria
Sulata kattilassa voi, ota kattila liedeltä ja lisää palasteltu suklaa sulamaan joukkoon. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää voi-suklaaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoitellen. Kaada syvälle uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa reilu puoli tuntia. Anna pohjan jäähtyä. Keitä kuorrutteen aineita paksupohjaisessa kattilassa 30-40 minuuttia ja levitä kinuski pohjan päälle.
Kommentit