Olen tehnyt ennenkin Openkahvilasta löytyneellä ohjeella suklaapiirakkaa (täältä löytyy minun tekemäni versio ilman kuorrutetta), mutta olen jättänyt kinuskikuorrutteen tekemättä, kun pohja sellaisenaankin on niin ihanaa. Ennen joulua kokeilin tätä kuorrutettunakin ja oli kyllä kinuskin kanssa vielä parempaa! Tosi makeaa, pieni pala riittää ainakin minulle! Silmänisku

1343832434_img-dd2fb277c1900b86e8d71a1bb

(Huomatkaa kätevä säilytysrasia: Kaksi pitsa-alustaa teipattu yhteen. Hymy Mahtuu korkeatkin piirakat, kun on kansi päällä.)

 

Pohja:

250 g voita

200 g tummaa suklaata

8 kananmunaa

5 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 rkl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus:

4 dl kuohukermaa

4 dl fariinisokeria

Sulata kattilassa voi, ota kattila liedeltä ja lisää palasteltu suklaa sulamaan joukkoon. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää voi-suklaaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoitellen. Kaada syvälle uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa reilu puoli tuntia. Anna pohjan jäähtyä. Keitä kuorrutteen aineita paksupohjaisessa kattilassa 30-40 minuuttia ja levitä kinuski pohjan päälle.