Suklaa-kinuskikuorrutteinen piirakka on pyörinyt mielessäni jo pidemmän aikaa, ja kun jääkaapissa oli vanheneva kuohukermapurkki, oli hyvä tilaisuus kokeilla sitä. Ihan perus piirakkapohja, päälle keitin kinuskia, johon sulatin rouhittua tummaa suklaata. Ensi kerralla laitan maitosuklaata, jotenkin tumma suklaa maistui mielestäni liian vahvasti tässä, eikä kinuskin maku päässyt oikeuksiinsa.

1347282746_img-69dad8ce3d8f7604ae4cb7e8c

Pohja:

4-5 munaa

4 dl sokeria

150 g rasvaa sulatettuna

2 dl maitoa

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

2 dl kuohukermaa

2 dl tomusokeria

1 dl siirappia

130-150 g maitosuklaata

Sulata rasva ja sekoita kuivat aineet. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon rasvasula, maito ja kuivat aineet. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Jäähdytä.

Rouhi suklaa. Mittaa kerma, tomusokeri ja siirappi kattilaan. Keitä, kunnes seos on sakeampaa (10-20 minuuttia) ja lisää suklaarouhe. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja sekoittunut kinuskin sekaan. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle esim. helmiäisnomparellejä ja suklaaströsseleitä. Anna kovettua hetki jääkaapissa ennen leikkaamista.