Suklaa-kinuskikuorrutteinen piirakka on pyörinyt mielessäni jo pidemmän aikaa, ja kun jääkaapissa oli vanheneva kuohukermapurkki, oli hyvä tilaisuus kokeilla sitä. Ihan perus piirakkapohja, päälle keitin kinuskia, johon sulatin rouhittua tummaa suklaata. Ensi kerralla laitan maitosuklaata, jotenkin tumma suklaa maistui mielestäni liian vahvasti tässä, eikä kinuskin maku päässyt oikeuksiinsa.
Pohja:
4-5 munaa
4 dl sokeria
150 g rasvaa sulatettuna
2 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 dl tomusokeria
1 dl siirappia
130-150 g maitosuklaata
Sulata rasva ja sekoita kuivat aineet. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon rasvasula, maito ja kuivat aineet. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Jäähdytä.
Rouhi suklaa. Mittaa kerma, tomusokeri ja siirappi kattilaan. Keitä, kunnes seos on sakeampaa (10-20 minuuttia) ja lisää suklaarouhe. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja sekoittunut kinuskin sekaan. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle esim. helmiäisnomparellejä ja suklaaströsseleitä. Anna kovettua hetki jääkaapissa ennen leikkaamista.
Kommentit