Lauantai oli kyllä harvinaisen tehokas päivä..nykyään olen saanut tosi vähän mitään tehtyä, kun olen ollut aivan yliväsynyt..mistä lie lauantaina tullut moinen energiapommi, virtaa olisi riittänyt vaikka muille jakaa. Illalla olin kyllä väsynyt, kun Samu nuhaisena ja väsyneenä kiukutteli, eikä meinannut nukkumaan alkaa..Hymy

Aamupäivällä tein ensin sämpylätaikinan ja sämpylöiden kohotessa leipasin unelmatorttua. Sitten sämpylät, seuraavaksi joululimppuja ja niiden päälle vielä ruuanlaitto ja vähän siivousta..ei ihme, että illalla väsytti! Hymy

1259588681_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Juuri: 6 dl piimää, 1 pss kuivahiivaa, ½ dl siirappia, 6 dl hiivaleipäjauhoja.

Lisää taikinaan: 2 tl suolaa, 1½ tl anista, 1½ tl fenkolia, 1 tl pomeranssinkuorta, reilu loraus öljyä, 3 dl vehnäjauhoja, 3 dl ruisjauhoja.

Kuumenna piimä 42 asteiseksi. Lisää siirappi ja jauhot, johon olet sekoittanut kuivahiivan. Laita lämpimään paikkaan kohoamaan. Juuri on valmis, kun se on kohonnut ja kuplii.

Lisää loput aineet taikinaan. Leivo taikinasta 2 isoa, 3 keskikokoista tai 4 tämmöistä pikkuruista (halk. n. 15 cm) limppua. Kohota puolisen tuntia ja voitele siirappivedellä. Paista 200 asteessa alatasolla n. 35 minuuttia.

Tämän ohjeen muokkasin viime vuonna tekemieni omenalimppujen ohjeesta.

Tietäiskö joku, miksi noista tuli niin "ryppyisiä" ? Kummallisen muhkuraisia oli pinnat kaikissa leivissä..mielestäni kyllä kohotin ihan reilusti..