Tämä päivä on ollut sellainen, että ois ollut parempi, kun ei ois herännykkää.. Tai ainakaa ei ollu järkevää rueta tekeen täytekakkua..Noo, onneksi tällä kakulla ei ollu muuta tarkoitusta, ku harjoitus..sitä kyllä sai tällä kertaa, harjoitusta nimittäin..Silmänisku

1251292962_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Elikkäs..eilen tein pohjan ja se onnistui loistavasti (2 munaa, 3/4 dl sokeria, 1 dl vehnäjauhoja, ½ dl perunajauhoja, ½ tl leivinjauhetta).

Tänään tein täytteen, joka sekin taisi onnistua aivan hyvin..ei olla vielä maistettu (100 g tuorejuustoa, 1½ dl puolukkasosetta, 1½ dl Flora Vispiä vaahdotettuna, 1 tl vaniljasokeria, ½-1 dl sokeria, 3 rkl vaniljakreemijauhetta, lisäksi banaania palasteltuna ja paineltuna täytteeseen.) Ja kostutus vaniljamaidolla.

Sitten keittelin kinuskin Taikinataivaasta löytyneellä ohjeella, Kiitos Tarjuska S! (1 dl kuohukermaa, 1dl tomusokeria, loraus siirappia, 1 tl vaniljasokeria.) Sekin onnistui ihan mallikkaasti.

Tähän asti siis kaikki sujui hienosti! Sitten sain päähäni kokeilla ylijääneestä 1 dl kuohukermasta karamellivaahtoa: Sulatin 10 lehmätoffee-karkkia kuohukermaan, jäähdytin ja vatkasin vaahdoksi. Tätä ajattelin sitten pursottaa kakkuun. Ja koska arvasin, ettei tämä karamellivaahto yksistään riittäisi, vatkasin ½ purkkia Flora Vispiä myös. Sitten sainkin päähäni kokeilla kaksiväristä pursotusta..ja laitoin molemmat vaahdot omiin pusseihinsa ja kokeilin pursottaa pursotinpussiin..onnistumatta! Laitoin sitten molemmat omiin pursotuspusseihinsa. Flora Vispi kerkesi lämmetä hiukan, mutta laitoin sen jääkaappiin. Sitten aloin pursottaa karamellivaahtoa kakun reunalle. Sehän valahti heti alas..tässä vaiheessa luovutin ja annoin lopun mennä omalla painollaan..tursutin vain kermat ulos pusseistaan..ja asettelin kinuskin päälle eilen värkkäämiäni liljan kukkia (nekin menivät melko epäsymmetrisesti..Hymy).

1251292948_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 Ja tässä kuvassa näkyy, miten mahtavasti karamellikerma valahti lautaselle.

Onneksi ei ollut tilauskakku kyseessä..Silmänisku

Edit. Tämä oli kyllä hyvää! Ei tympäse enää yhtään, vaikkei ulkonäöllisesti onnistunu, ku muuten oli niin hyvää! =)

Kinuski oli tosi ihanaa, leikkautui hyvin! Täyte oli myöskin aivan tosi hyvää, sopi ihanasti kinuskin kanssa! Tätä tehdään uudestaankin! =)