Viime viikolla jo tein ensimmäisen annoksen simaa..on se niin hyvää!!
Piti sitten paistaa pikkusatsi änkyrämunkkejakin kaveriksi..
Sima (minä teen näin..tulee sopivan makeaa simaa, ei liian väkevää.)
Kiehuta 2 litraa vettä. Mittaa ämpäriin 250 g fariinisokeria ja 250 g (n. 3 dl) sokeria. Kaada päälle kiehuva vesi. Kuori yksi sitruuna tarkasti (ei saa jäädä valkoista) ja viipaloi se. Lisää sitruunaviipaleet veteen. Lisää seokseen 2 litraa kylmää vettä. Odota, että seos on kädenlämpöistä ja lisää sitten murunen (vähän hernettä pienempi) hiivaa, jonka olet liuottanut pieneen vesitilkkaan. Peitä kannella tai liinalla ja anna käydä huoneenlämmössä 1 vrk, jonka jälkeen pullota sima ja laita jääkaappiin. Pullotusta seuraavana päivänä alkaa olla valmista.
Änkyrämunkkien eli pikamunkkien ohje löytyy täältä. Tällä kertaa laitoin lisäksi vähän vaniljasokeria ja lorauksen sitruunamehua.
Kommentit