Pätkiskakkua olen tehnyt ennenkin, mutta on jäänyt kuva ottamatta. Ohje on Myllyn parhaan. Todella mehevää ja mukavan minttuista kakkua! Kuorrutukseen laitoin nyt pelkkää maitosuklaata..parempaa tulisi pelkällä tummallasuklaalla, suhteilla 2/3 tummaa ja 1/3 maitosuklaata tai puolet ja puolet.



Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
150 g voita/marg.
2 dl kermaviiliä/maustamatonta jugurttia
6 patukkaa Pätkistä
3 munaa

Kuorrutus:
200 g suklaata
100 g voita/marg.


Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa sitten kakku varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.

Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Minä annoin kuorrutuksen jähtyä ja levitin sitten ja tein raapalla kuviota.