Pikkuisen prinsessan ensimmäisiin juhliin pikkuleipiä. Kuva on napsastu juuri sulamaan otetuista huuruisista pikkuleivistä, joten kuorrutus näyttää tosi laikkuiselta, vaikkei todellisuudessa ollutkaan. Hymy

1348138433_img-abb52aec626c286f40a4b5057

Tein nämä Mansikkamäen Eben fantasiapikkuleipien ohjeella. Taikina oli tosi mukavaa käsitellä.

2 1/2 dl sokeria
1 3/4 dl pehmeää voita tai margariinia
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
2 tl vanilliinisokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja suola keskenään. Vatkaa muut aineet kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos ja sekoita pehmeäksi taikinaksi. Peitä kulho ja laita yöksi jääkaappiin. Kaulitse kovettunut taikina ½ cm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla paloja. Paista kahden leivinpaperin päällä pellillä 200 asteessa 4-6 minuuttia, kunnes reunat saavat väriä.

Päälle tein vedestä, mansikkatomusokerista ja tavallisesta tomusokerista kuorrutteen.