Tässäpä ainemäärät yhden nälkäisen syöjän annokseen:
Pari kourallista revittyä jäävuorisalaattia (tai muuta salaattia)
Paistettu broilerin fileeleike (pintaan levitetin sinappi-suola-pippuriseosta ennen paistoa)
2 siivua paahtoleipää kuutioituna ja pannulla rasvatilkassa paahdettuna
Kastiketta ja Parmesan-raastetta
Helppo Caesar-kastike: (tästä riittää moneen salaattiannokseen)
1 kananmuna
2,5 dl rypsiöljyä
1 valkosipulin kynsi silputtuna
1 rkl vettä
0,5 rkl etikkaa
0,5 rkl sinappia
2 rkl sitruunamehua
suolaa
pippuria
Laita ainekset kapeaan ja korkeaan astiaan ja surrauta sauvasekoittimella kuohkeaksi kastikkeeksi.
Hyvää tuli ilman valkosipuliakin, kun sitä en ollut muistanut ostaa.
Että voikin joku olla näin hyvää! :)
]]>Kesäiset terveiset täältä!
Kiva kokeilla pitkän tauon jälkeen, osaako tänne vielä kirjoittaa! :)
Helteillä ei meinaa lämmin ruoka maistua itselle, eikä lapsillekaan. Lätyn sisään kääräistynä maistuu lapsille melkein mikä vain. Tällaista täytettä tein yhdeksi illaksi ja tätä syötiin lättyjen välissä ja loput ihan leivän päällä salaatinlehden kanssa.
Tonnikalatäyte (letuille, kolmioleipiin tms.)
2 prk tonnikalaa paloina öljyssä
1 prk kermaviiliä
2 keitettyä kananmunaa
1 punasipuli
½ paprika
tuoretta persiljaa (itse kasvatettua :D)
rouhittua mustapippuria
suolaa
]]>Hieno murotaikina (noin 650g)
250 g vehnäjauhoja
200 g voita pieneksi paloiteltuna ja hieman pehmenneenä
100 g tomusokeria sihdattuna
hyppysellinen suolaa
2 kananmunankeltuaista
Kokoa jauhot keoksi työpöydälle ja tee keskelle kuoppa. Laita kuoppaan voi, tomusokeri ja suola ja sekoita ne sormenpäillä yhteen. Lisää munankeltuaiset ja sekoita hyvin voiseokseen.
Sekoita jauhot vähitellen sormenpäillä ympäriltä joukkoon, niin että ainekset sekoittuvat murumaiseksi seokseksi.
Alusta taikinaa kämmenellä työntämällä sitä itsestä poispäin 3-4 kertaa eli kunnes se on sileää. Pyöritä taikina palloksi, kääri tuorekelmuun ja pidä jääkaapissa käyttöön asti.
Taikina säilyy tiiviisti tuorekelmuun käärittynä jääkaapissa enintään viikon ja pakastimessa enintään 3 kuukautta.
Minä en ruennut tuolla lailla sotkemaan, vaan tein näin. Nypin voin, tomusokerin ja suolan tasaiseksi ja sekoitin keltuaiset joukkoon. Sitten lisäsin jauhot vähitellen ja vaivasin tasaiseksi taikinaksi.
Pikkuleivät kehotetaan paistamaan 185 asteessa 6-10 minuuttia koosta riippuen.
Minä tykästyin näihin, aivan ihanan mureita ja hyvän makuisia vähäisistä aineista huolimatta. Vaniljasokerilla tai vaikkapa sitruunankuoriraasteella maustetut voisivat myös olla ihania.
Melkein italiansalaatin veroista makaroonisalaattia, helpolla kermaviilikastikkeella. Vähän osviittaa aineisiin otin Kotikokista löytyneestä ohjeesta, mutta en kyllä sitä äkkiseltään löytänyt. Ainesuhteetkin tulee muistia kaivamalla, tarkistelen seuraavan kerran tekiessäni, menikö sinne päinkään.
300 g makaronia
200-250 g kinkkua
3 omenaa
1 paprika
1-2 suolakurkkua
pari kourallista juustokuutioita
Kastike:
1 prk kermaviiliä
2 tl sinappia
2 tl ranskalaista salaattimaustetta (tai muita mausteita)
1 rkl sokeria