Tämmöiset kakut tein alkukesästä tytön synttäreille..



Leena-muorin ohjeella suklaakakkua. Muuten tosi herkkua, mutta minusta pohja oli aavistuksen liian kuivakkaa..ihan pikkuisen enempi kostuketta, niin vielä parempaa. Tämä on tuhtia ja hyvin riittoisaa.. Väliin laitoin omatekoista mustaherukkahilloa.
 
Pohja:

125 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 ½ dl vehnäjauhoja
1/2 dl kermaa tai maitoa

Täyte:

2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
¾ dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
1 - 1 ½ dl lakkahilloa (mustaherukkahilloa, vadelmamarmeladia tms)

Kostutus:

½ - 1 dl omenamehua (1½-2 dl)

Kuorrutus:

n. 200 g Fazerin sinistä suklaata tai taloussuklaata
(puolet maito- ja puolet tummaa suklaata)
2 rkl öljyä
 

  1. Voitele ja korppujauhota pienehkö kakkuvuoka (halk. n. 18 cm). Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Levitä taikina kakkuvuokaan.
    2. Paista 175 asteessa 80 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.
    3. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon rahka. Mausta sokerilla ja vanilijasokerilla. Kakun voi koota joko kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan nurinpäin tai suoraan alustalle, jossa kakku kuorrutetaan. Jaa täyte ja lakkahillo kahteen väliin. Muista kostuttaa!
    4. Paloittele kuorrutusta varten suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa varovasti. Sekoita joukkoon öljy. Valuta kuorrutus kakun päälle.
    5. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa yön yli tai ainakin muutamia tunteja, jotta kosteus ja maku tasaantuu. Koristele maun ja juhlan mukaan.


Toiseksi kakuksi tein britakakun raparperihillokkeella.




Raparperihillo (Keitä edellisenä päivänä)

500 g raparperiä
2½ dl hillosokeria
1 dl fariinisokeria

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Marenki pohjan päälle:
2 valkuaista
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(mantelilastuja)

Täyte:
Raparperihillo
2 dl vispikermaa
½ prk maitorahkaa
vaniljasokeria, sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä öljytylle leivinpaperille. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Marengista pitää tulla niin jämäkkää, että kupin kestää kääntää ylösalaisin ja marenki pysyy pohjalla. Paista 170-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja sokerilla ja lisää rahka. Leikkaa jäähtynyt pohja (pellin kokoinen) kahteen osaan, nosta toinen vadille. Levitä päälle täytteet ja nosta päälle toinen pohja.