Jess, mää tein sen! Opin tykkäämään lohesta, kun tarpeeksi monesti sitä maistelin! Eihän siinä mennyt kuin 20 vuotta.. Mies tykkää lohesta ihan hurjasti ja ollaankin syöty sitä aika usein..joka kerta olen ottanut lautaselle pikkuisen isomman palan ja pikkuhiljaa se on alkanut maistua aina vain paremmalta. Tällaisia lohimedaljonkeja paistoin viime viikolla paistinpannulla..
Lohifileestä leikkasin reilun parin sentin viipaleita, niihin keskelle viillot ja avasin niin, että viilletyt pinnat tulivat näkyviin. Paistoin paistinpannulla molemmin puolin ja maustoin suolalla ja sitruunapippurilla. Kannen laitoin vähäksi aikaa päälle, vähensin lämmön ihan pienelle ja annoin hautua jonkin aikaa. Kaveriksi tein perunamuusia ja höyrytin pakastekasviksia pottukattilan päällä.
Tänään paistellaan taas lohta, tällä kertaa varmaan uunissa..
Kommentit