Tein peltisämpylää juurimenetelmällä ja tuli niin muhkeaa ja pehmeää!!

1269848776_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Keitä 2-4 porkkanaa koosta riippuen. Kaada keitinliemi talteen ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Liuota hiivapala viiteen desilitraan keitinvettä, lisää loraus siirappia ja 5 dl jauhoja (puolet hiivaleipä- ja puolet vehnäjauhoja). Anna juuren kohota lämpimässä paikassa. Survo porkkanat odotellessasi. Lisää kohonneeseen ja kuplivaan juureen 2 tl suolaa, loraus öljyä sekä haluamiasi jauhoja ja hiutaleita kunnes taikina on sopivan paksua (sen verran löysää, että puuhaarukalla saa sekoitettua). Taputtele pellille jauhojen avulla. Kohota. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.