Viime joulun aikaan otin vaihekuvia torttujen teosta, mutta kuvat unohtui tänne laittaa joulun alla..nyt ne muistin ja lisäilen tänne ohjeiden kera.. Aletaanhan kaikki leipomaan joulutorttuja! Silmänisku

2061496.jpg

Taikina: 250 g voita, 4 1/4 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 250 g rahkaa.

Nypi jauhot ja pehmeä voi sekaisin, lisää rahka.

2061497.jpg    2061498.jpg

Jaa taikina halutessasi kahteen osaan (pienempää helpompi käsitellä).Tiputa taikina jauhotetulle kelmulle, litistä vähän, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.

1259324144_img-d41d8cd98f00b204e9800998e    2061502.jpg

Kauli ohueksi levyksi, taittele kolmeen osaan. Toista 2-3 kertaa. Kääri taas kelmuun ja laita vähäksi aikaa jääkaappiin.

2061493.jpg

Kauli ohueksi levyksi, jaa taikinapyörällä 12 (tai 24, jos on koko annos samassa) osaan ja muotoile tortuiksi. Laita päälle luumu- tai aprikoosimarmeladia, paista 220 asteessa n. 10 minuuttia. Voit hyvin pakastaa tortut valmiiksi muotoiltuna ja lisäät vain hillon ennen paistamista. Hymy