Viime joulun aikaan otin vaihekuvia torttujen teosta, mutta kuvat unohtui tänne laittaa joulun alla..nyt ne muistin ja lisäilen tänne ohjeiden kera.. Aletaanhan kaikki leipomaan joulutorttuja!
Taikina: 250 g voita, 4 1/4 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 250 g rahkaa.
Nypi jauhot ja pehmeä voi sekaisin, lisää rahka.
Jaa taikina halutessasi kahteen osaan (pienempää helpompi käsitellä).Tiputa taikina jauhotetulle kelmulle, litistä vähän, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.
Kauli ohueksi levyksi, taittele kolmeen osaan. Toista 2-3 kertaa. Kääri taas kelmuun ja laita vähäksi aikaa jääkaappiin.
Kauli ohueksi levyksi, jaa taikinapyörällä 12 (tai 24, jos on koko annos samassa) osaan ja muotoile tortuiksi. Laita päälle luumu- tai aprikoosimarmeladia, paista 220 asteessa n. 10 minuuttia. Voit hyvin pakastaa tortut valmiiksi muotoiltuna ja lisäät vain hillon ennen paistamista.
Kommentit