Kyökkipiika Katin paljon kehuttu omenakakku on ollut kokeilulistalla jonkun aikaa..nyt sain sitä kokeiltua, hiukan muuteltuna versiona tosin.

1256890583_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Todella huono kuva, ei tosiaankaan tee kakulle oikeutta! Nolostunut Otan vielä kuvan annospalasta, jos muistan.

Taikina: 200 g voita, 2 dl sokeria, 4 munaa, ½ appelsiinin raastettu kuori + pikkuisen appelsiinin mehua, 2½ dl vehnäjauhoja, ½ tl leivinjauhetta.

Täyte: 2 dl vettä, 1 dl sokeria, ½ appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu, 1 tl kanelia, 2 isoa omenaa (sais olla kolmekkin).

Tiskaa ensin appelsiini ja raasta siitä kuori ja purista mehu. Kiehauta sitten täytteen aineet paitsi omena. Kuori ja kuutioi omenat, lisää kiehuvaan liemeen. Hauduttele hiljaa, kunnes omenat pehmenevät. Jäähdytä ja valuta.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää appelsiinin kuori ja mehu sekä keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe.

Laita puolet taikinasta voideltuun 20 cm irtopohjavuokaan (mulla oli 24cm, siksi tuli matalahko kakku), levitä omenat päälle ja sitten loppu taikina. Paista 175 asteessa n. 45 min.

Tämä oli kyllä ihanaa, vaniljakastikkeen kanssa tarjosin. Alkuperäisessä ohjeessa appelsiinin tilalla oli sitruunaa, mutta joku unohti ostaa sitä..ja omenoita piti olla 3, mutta jollakin tuli edellisenä iltana älytön himo, kun omena oli niin kauniin punaposkinen..Silmänisku Appelsiini sopi mielestäni myös tosi hyvin tähän..vaikka pelkäsin, ettei maistu juuri ollenkaan, mutta maistui kyllä mukavasti. Teen toistekkin!