Tein rahka-voitaikinan ja jauhelihapasteija-täytettä Makujen maailma LEIVONTA-kirjan ohjeen mukaan. Koko annosta en jaksanut tehdä pasteijoiksi, vaan tein pikkuviinereitä, kun vaniljakastiketta jäi pullaviinereistä yli. =)
Rahka-voitaikina: 250 g voita, 4 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 250 g rahkaa.
Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja leivinjauhe käsin. Lisää rahka, sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat. Laita jääkaappiin kovettumaan.
Jauheliha-täyte: 300 g jauhelihaa, 1 sipuli, (2-4 valkosipulinkynttä, ) ½ tl pippurisekoitusta, 1 tl yrttisekoitusta, 1 tl yrttisuolaa, 3 dl keitettyä puuroriisiä, 100 g yrteillä maustettua tuorejuustoa.
Ruskista jauheliha ja lisää silputtu sipuli. Mausta seos ja lisää keitetty riisi ja lopuksi tuorejuusto.
Makealla täytteellä, eli vaniljakastikkeella ja mansikkamarmelaadilla tuli tämän näköisiä:
Kommentit