Kauan on ollut jo mielessä kokeilla HerkkuKirpun blogissa näkemääni Saaristolaisleipää. Eilen teki mieli leipoa leipää ja sitä sitten kokeilin.

2020341.jpg

Kyllä oli hyvää, varsinkin tuoreena! :) Ohjeen kopioin HerkkuKirpulta (en jaksa alkaa kirjoittamaan itse..:D)

Tarvitset 2 pitkulaiseen leipään:
6 dl piimää
2 dl kaljamaltaita
2 dl omenasosetta
50g tuorehiivaa
2 dl siirappia
1 tl suolaa
(mausteita)
4 dl vehnäjauhoja
4 dl ruisjauhoja
4 dl hiivaleipäjauhoja

Kuumenna piimä kiehuvaksi ja lisää joukkoon kaljamaltaat ja omenasose. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja lisää myös siirappi ja suola (+ mausteet). Lisää jauhoja samalla hyvin sekoittaen. Lopulta voi alustaa taikinaa käsinkin, jos taikina käy sitkeäksi. Anna taikinan kohota lähes kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahteen voideltuun leipävuokaan ja paista niitä 175 asteessa, uunin alatasossa n. 40-50min.

Laitoin itse mausteeksi 1 tl jauhettua pomeranssinkuorta (muuta ei kaapista löytynyt).

Kiitos HerkkuKirppu! :)