Kokeilin jo kauan sitten (ennen oman blogini perustamista) tehdä kasvisgratiinia Vilijaanan blogista löytyneellä gratinoitujen juuresten ohjeella ja siitä tuli niin hyvää, että sunnuntaina tein sitä uudestaan. :)
Tähän pieneen vuokaan tein puolikkaan annoksen Vilijaanan ohjeesta, mutta laitan ohjeen kokonaisena:
Laita vuokaan n. 400 g porkkanaa, kukkakaalta ja parsakaalta (käytin Rainbowin valmista pakastesekoitusta). Valmista kastike: Mittaa kattilaan 5 dl vettä ja 5 rkl vehnäjauhoja. Kuumenna sekoittaen ja hauduta kymmenisen minuuttia. Lisää 200 g sulatejuustoa (esim. Olympia) ja mausteita (valkopippuria ja suolaa). Kaada kastike vuokaan ja laita vuoka 200-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi.
Oli niin ihanaa! Suuret kiitokset ohjeesta Vilijaanalle!! :)
Kommentit